Clapton

 

U ziet de titel boven dit stukje en denkt vast: wat heeft Eric Clapton te maken met schanskorven? Is slowhands misschien klant van Gabinova?

Zouden we beslist niet vervelend vinden, maar het is wellicht minder spannend dan u denkt. Hoewel het best een spannend project was. Bij een klant in Duitsland mocht ons opbouwteam flink aan de bak om een nieuw terras en erfafscheiding aan te leggen. Een van de grootste uitdagingen was het feit dat de locatie in het mergelgebied was. De ondergrond werkte beslist niet mee om alle korven goed te verankeren.

 

De klant maakte daar een geweldige film van. In twaalf minuten - elke minuut meer dan waard - neemt hij de kijker mee in het project. Van het bouwrijp maken, de installatie van de korven, tot aan het prachtige eindresultaat. Zo zie je stap voor stap wat er allemaal mogelijk is met onze producten, maar vooral wat ons opbouwteam allemaal kan en doet. Ze draaien hun hand letterlijk nergens voor om.

 

Maar heeft Clapton daar mee van doen? Onze klant is blijkbaar groot fan van de bluesgitarist. Gedurende de film klinkt de muziek van Eric Clapton en of het toeval is of niet: in de tijd waarop het wachten vooral is op het resultaat van de grondboor die met grote moeite door de mergel heen moet ploegen, klinkt 'She's waiting', een wat onbekender, maar zeer toepasselijk nummer. Het is het wachten meer dan waard. Kijk vooral de hele film af en oordeel zelf.

Lees meer

Labels:

We zijn ontdekt!

 

Door u, onze klanten. Klopt, u kent ons al een tijdje en weet wat we in huis hebben. Misschien hebt u al zo'n prachtige erfafscheiding van schanskorven, een schitterende haard of een barbecue.

 

Het gaat inderdaad ontzettend goed met Gabinova, maar we blijven aan de weg timmeren. Daarom vinden we dit zo gaaf: we zijn gevraagd door Kees Smit Tuinmeubelen!

Eerst maar eens vertellen wie Kees Smit Tuinmeubelen is, mocht u hem niet kennen.

Kees Smit Tuinmeubelen is een specialist op het gebied van tuinmeubelen.

Kees Smit Tuintrend Event met Gabinova

Lees meer

Blue Monday

 

Er schijnen een hoop mensen last van te hebben in januari: blue monday.

Op 21 januari was het blue monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Het is donker. De feestdagen zijn voorbij. De vakantie nog ver weg. Wie zou er niet depressief van worden? Inmiddels weten we dat blue monday gewoon een commercieel verzinsel is, vooral bedoeld om mensen aan te zetten vakanties naar de zon te boeken.

 

Bij Gabinova hadden we sowieso geen last van blue monday. In de week ervoor hadden we een geweldige beursweek in Hardenberg waar heel veel bezoekers kennis konden maken met onze schanskorven. Om in het thema te

blijven: bezoekers konden bij ons hun licht opsteken en ideeën opdoen voor een fraaie erfafscheiding of sfeervol terras. Tijdens de beurs toonden we een film met verschillende projecten die we in de afgelopen jaren hebben gedaan. In die film vooral veel aandacht voor verlichting.

Vonden we wel toepasselijk, zo tijdens deze donkere periode aan het begin van het jaar.

Lees meer

Labels:

Het zit er weer op. Gabinova kijkt terug op een meer dan geslaagd 2018 waarin we weer meer projecten hebben mogen doen dan in voorgaande jaren.

Voor ons was dit ook een jaar van innovaties en uitdagingen. Cijfers, letters, gebogen korven, afwijkende hoogtes: we draaiden onze hand nergens voor om. Hoogtepunten? Teveel om op te noemen, al is de weddenschap voor de Duitse televisie waarbij een dorp in een bepaalde tijd korven moesten vullen, absoluut wel een evenement dat ons lang zal heugen.

 

Toch genoten we vooral van projecten die op papier misschien wel onmogelijk leken, maar waar onze medewerkers zich met hart en ziel op hebben gestort om het voor de klant te realiseren. Zo hebben we ook dit jaar weer supermooie projecten aan ons portfolio toegevoegd: van indrukwekkende, veilige omheiningen tot aan prachtige terrassen met vuurhaarden en barbeques. We hebben de mooiste projecten natuurlijk op beeld vastgelegd en verzameld in een fraaie film. Niet alleen als herinnering, maar vooral om te laten zien wat Gabinova allemaal in huis heeft.

 

Of u nu een zakelijke klant bent met een flink bedrijfsterrein, een particulier met een grote tuin of wat kleiner behuisd bent, maar toch een sfeervol terras wilt: Gabinova levert korven en haarden voor iedereen. Kijk onze film over 2018 maar eens terug en laat u vast inspireren voor het nieuwe jaar.

 

Wij heffen het glas op 2018 en kijken uit naar 2019, vooral naar uw ideeën. Op uw en onze gezondheid!

Lees meer

Nederland is het land van de doorzonwoningen. De rijtjeshuizen in mooie wijken die vanaf de jaren zeventig zijn gebouwd. Later werden dat de Vinex-locaties, enigszins spottend vaak aangeduid met namen als Villa Gamma of Ikeawijken. Een markant kenmerk van die woningen is het voortuintje. Een paar vierkante meter die de entree is naar de voordeur.

Eigenlijk een heel raar fenomeen dat je in andere landen minder ziet.

Daar loopt het pad direct langs de voorkant van het huis. Het heeft te maken met ons typisch Nederlands gevoel voor privacy. Het land waar de gordijnen 's avonds dicht gaan.

Lees meer

Renovatie

 

U kent het liedje van Gerard Cox vast. Inderdaad: die mooie zomer lijkt nu echt wel voorbij, al zullen er best mensen zijn die de zomer helemaal niet zo mooi vinden. De zomer was in elk geval verzengend heet. We hebben in ons land de veertig graden ternauwernood niet aangetikt, maar met temperaturen dik boven de 35 was het echt uitzonderlijk warm.

Schanskorven met composiet

Lees meer

Labels:

Wedstrijd

 

Zelf hadden we er niet aan gedacht: een wedstrijdje steenkorven vullen.

Het idee kwam van de  Noord-Duitse omroep NDR die een zomertoernee doen langs diverse plaatsen in de deelstaat Schleswig-Holstein. Tijdens die tour worden inwoners van die plaatsen uitgedaagd om een opdracht uit te voeren. In Lauenburg aan de Elbe kregen inwoners om binnen twintig minuten een paar steenkorven te vullen. De omroep en de gemeenten Lauenburg wilden echter wel bijzondere korven: in de vorm van letters.

Die letters vormden samen de plaatsnaam Lauenburg Elbe.

 

Lees meer

Marktplaats of maatwerk

Hoekhaard BBQ XL

Schanskorven zijn populair. Dat merken wij in de enorme vraag. Onze trailers rijden bijna in colonne af en aan met bestellingen. Maar we zien het ook nog aan iets anders. Het aantal aanbieders van korven en stenen op fora als Marktplaats neemt ook enorm toe. Voor een habbekrats heeft u dan een paar korven en breukstenen. Natuurlijk staat het een ieder vrij om te kopen waar hij of zij dat wil, maar wij plaatsen wel een kanttekening.

Schanskorven met composiet 

Natuurlijk krijgt u via Marktplaats niet de kwaliteit of de service die u bij ons krijgt. Wij kunnen niet leveren tegen de prijzen waarvoor korven op dergelijke websites worden aangeboden. Het grote verschil is onze korven op maat worden gemaakt van hoogwaardige Duitse staalmatten.

Op Marktplaats vindt u vooral standaard korven die in China worden geproduceerd. Die zijn echt van een wezenlijk andere kwaliteit. U zult er snel achterkomen dat goedkoop doorgaans duurkoop is.

Schanskorven met composiet

Lees meer

Labels:

De winterspelen zitten erop, de schaatsen kunnen weer in het vet en het thermo-ondergoed in de kast bij het vierseizoenendekbed. Het zonnetje probeert inmiddels terrein te winnen, de temperaturen lopen weer op, dus wordt het de hoogste tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Waar begint het dan mee? Met het grondwerk. Natuurlijk moet u wel een idee of liever nog ontwerp voor de tuin hebben voordat de schop de aarde ingaat, maar als u weet wat u wilt, dan kunnen de handen echt uit de mouwen.

 

Aanleg schanskorven

 

 

Eigenlijk is er nog een stap voordat het grote spitten begint: het inmeten. Dat is echt noodzakelijk om te bepalen waar het terras gaat komen, de paden en natuurlijk de tuinafscheiding. Als u ook waterelementen en een haard wilt, dan moet u ook dat inmeten. Gebruik daarvoor kleine paaltjes en lint om alles te markeren. O ja: en houd de tekening bij de hand - als spiekbriefje. Daarna begint het zware werk.

 

Fundering schanskorven

 

 

Lees meer

Labels:

Lente

 

Schanskorven in de lente

 

Het is misschien nog een beetje lastig voor te stellen, maar over een paar weken is het toch echt lente. We weten het: voorlopig kijken we nog naar de Olympische winterspelen en staan we 's ochtends nog onze autoruiten te krabben, maar de eerste sneeuwklokjes zijn inmiddels ook gespot. Dat betekent: tijd voor de tuin! Bij Gabinova verheugen we ons er ontzettend op. 

 

Schanskorven tuinomranding

Lees meer

Labels:

Eerlijk is eerlijk: tijdens de wintermaanden is het vaak iets rustiger. Maar we weten ook dat zodra koning Winter het land weer verlaat, de lentekoorts in alle hevigheid om zich heen grijpt. Vorig jaar merkten we al dat er vraag was naar een team dat de korven niet alleen kwam leveren, maar ook komt opbouwen. De vraag kwam van klanten die simpelweg te weinig tijd hadden of zichzelf niet handig genoeg achtten voor de montage van schanskorven. Of... wel korven wilden, maar geen zin hadden om deze zelf neer te zetten. Maakt ons eigenlijk helemaal niets uit.

 

Nu werkten we in Duitsland al een tijdje met zo’n opbouwteam. Dat team doet grote en kleine projecten. Of het nu om een aar korven lang een oprit gaat, een terras met een fraaie haard of een enorm project op een groot landgoed: het team werkt in heel Duitsland. Maar onze Nederlandse klanten hadden en hebben ook behoefte aan een dergelijke service. Om die reden hebben we nu zo’n team gevormd waarmee we in 2018 echt van start gaan.

Lees meer

Verhuizing staat op nummer één in de lijst met activiteiten die stress veroorzaken. Snappen wij niet. Een verhuizing betekent - we gaan er vanuit dat dit vrijwillig gebeurt, natuurlijk - een nieuwe start.

Heerlijk een nieuwe tuin inrichten, bijvoorbeeld. En hopelijk denkt u bij de inrichting van die tuin aan ons en aan alle mogelijkheden die wij kunnen bieden met onze schanskorven, meubelen en haarden. Dat doet u gelukkig. We hebben het in de afgelopen jaren gemerkt in de verkoop. Het was zo nu en dan een gekkenhuis.

Gabinova nieuwe locatie

Dat laatste mag u best letterlijk nemen, want de ruimte in het pand begon wat aan de krappe kant te raken. Het werd voor ons ook tijd om te verhuizen. Gabinova heeft daarom een nieuwe hal gekocht waar we de komende jaren weer enorm kunnen groeien. De hal meet liefst duizend vierkante meter, maar het mooiste is het buitenterrein dat aan het oude terrein grenst. Dat buitenterrein heeft een oppervlakte van tienduizend vierkante meter en biedt de mogelijkheid om ons assortiment breukstenen geweldig uit te breiden.

Gabinova nieuwe locatie

Lees meer

Labels:

Over de schutting

 

Het blijft toch een beetje een typisch Nederlands fenomeen: de schutting. Wat heet: er worden hele televisieprogramma's gevuld met het wel een wee van de vaderlandse schuttingen. Regelmatig moet er een rijdende rechter aan te pas komen om een pleit te slechten over een vervallen schutting die de een of andere buur een doorn in het oog is.

Snappen wij niet. Je kunt zoveel moois doen met een tuin- of erfafscheiding. Er zijn zoveel alternatieven voor een fraaie schutting.

 

Inderdaad, schanskorven bijvoorbeeld. Maar Gabinova doet meer dan alleen korven, dat weet u. We werken bijvoorbeeld ook samen met partners. Een van onze partners, het Groningse Polytech, heeft een werkelijk prachtig product: kunststofschuttingdelen. Stijlvol antraciet en gegarandeerd onderhoudsvrij. Met andere woorden: het Nederlandse klimaat heeft geen vat op deze schutting. Wind, regen, sneeuw, hagel - het doet deze schutting helemaal niets. Eén keer neerzetten en klaar. Dat neerzetten is overigens kinderspel. Er komt geen schroef of spijker aan te pas.

Lees meer

Labels:

Zeg zelf: het eet toch een stuk gezelliger op een mooi aangekleed terras. Een hapje en drankje doen is tegenwoordig beleving.

Gastronomisch Genot met een grote G. Die beleving gaat veel verder dan een mooi stukje vlees op het bord en een goede wijn. Beleving is ook en misschien wel vooral het in de watten leggen van de gast, hem of haar het gevoel geven dat je als restaurant alles voor die gast doet. Dat begint met een eerste indruk: de glimlach van de gastheer of -vrouw en het uiterlijk van de zaak zelf. Je kunt immers altijd nog naar een morsige snackkar.

Schanskorven terras 

Gelukkig zijn er restaurants die dit uitstekend hebben begrepen.

Sterker: die een ridderlijke beleving beloven. Florizz in Zwijndrecht is zo'n restaurant. Florizz heeft een prachtige tuin, met honderd jaar oude olijfbomen en een Zuid-Afrikaanse nomadenoverkapping. Geen enkele moeite is gespaard om de perfecte sfeer voor een 'avond chillen' te creëren.

Schanskorven terras

 

Lees meer

Labels:

Kruidentuin

 Schanskorf kruidentuin

Een Duitse klant nam contact met ons op met een bijzondere wens. Een kruidentuin. En waar de meeste mensen dan waarschijnlijk denken aan een stukje grond waar wat tijm, pieterselie en salie wordt opgekweekt, ging deze klant een stuk verder. Sterker: onze kruidentuin reikt niet verder dan een treurig potje van de lokale grootgrutter met een paar onoglijke sprietjes in de vensterbank. Deze tuin in het Duitse Beieren is echt van een ander niveau.

Lees meer

Composietie

Een spelfout in de titel van deze blog? Klopt, goed opgelet. Maar we wilden graag eens de aandacht vestigen op het gebruik van composiet in combinatie met schanskorven. Onlangs mocht ons team weer een prachtig project opleveren waarbij de schanskorven worden afgewisseld met delen van composiet. Gabinova heeft deze composietdelen sinds vorig jaar in haar catalogus en dat is direct een schot in de roos gebleken. Die oude Egyptenaren hadden dat goed gezien.

 Composiet schutting

 

Oude Egyptenaren? Jawel: composiet is niet nieuw. Het vroegste gebruik van composiet kennen we uit het oude Egypte. In de graftombes zijn bakstenen aangetroffen die zijn gemaakt uit een composiet van modder en stro. Die techniek is in de loop der eeuwen steeds verder verfijnd, eerst met bakeliet, later met linnenweefsel en uiteindelijk kunststof.

 

Composiet schutting

Lees meer

Labels:

Eind februari kregen we een mailtje van een klant uit het Duitse Nagold.

Via onze website was hij bij Gabinova uitgekomen, vooral omdat hij bij ons had gezien dat we onze hand niet omdraaien voor bijzondere projecten. Er was een tekening bij het mailtje gevoegd: het ging om een trap, maar niet om de traptreden. Deze klant was op zoek naar de zogeheten beschotting van de trapleuningen. Daarvoor had hij schanskorven bedacht. Hij kon alleen maar een tekening aanleveren, want foto's van een dergelijke trapleuning had hij nog nergens gevonden. Of wij het toch konden leveren.

 Schanskorf trap

Lees meer

Labels:

Gabinova VrachtwagenWe hebben ze wel eens aan de telefoon: iets te overmoedige klanten die steenkorven bestellen op Gabinova.nl en vervolgens informeren wanneer ze de bestelling kunnen komen halen. Natuurlijk kan dat, maar dan heb je wel het juiste materieel nodig. Een paar bigbags achterop een aanhangertje: wij zouden het niet adviseren. Sterker, waarom zou je de moeite nemen als je weet dat Gabinova door heel Europa levert? Wij hebben dat geschikte materieel namelijk wel zodat we direct vanuit de productie kunnen leveren bij onze klanten.

Gabinova Vrachtwagen

Lees meer

Labels:

Schanskorf breukstenenMuziek in stenen

 

'Schanskorven? Dat zijn toch manden met keien?' Geloof ons: als je een passie hebt voor een product, dan doet zo'n opmerking oprecht zeer. Het doet bovendien geen enkel recht aan de uitstraling die schanskorven kunnen hebben. Wij durven te beweren dat onze korven een absolute sfeerbepaler zijn in elke tuin. Dat komt niet direct door de korf, al weet u al lang dat Gabinova deze in elke gewenste vorm kan leveren vanuit onze eigen werkplaats. Nee, het geheim zit in de steen. De steen maakt de muziek, om maar eens een uitdrukking te misbruiken.

Schanskorf breukstenen

Lees meer

Labels:

Zwitserland. Dan denkt u aan bergen, chocola en aan tijd in de vorm van fraaie klokjes.  Om op dat laatste door te gaan: Zwitsers hebben ontegenzeggelijk heel veel gevoel voor stijl en kwaliteit. Daar staat het land om bekend. Duurzaam, maar altijd stijlvol. Dat bleek ook in dit project. Deze Zwitserse klant belde Gabinova met het verzoek om een omheining te plaatsen. Niet zomaar een omheining, maar iets dat naadloos aansloot op de schitterende woning en de tuin. Het geheel moest superstrak worden.

 

Schanskorven met Composiet

Lees meer

Labels:

We doen in schanskorven. En stenen. Steigerhout. Barbecues. Eigenlijk leveren we alles voor een fraaie tuin. Van een prachtige schutting tot aan een mooi terras, inclusief haard en loungeset. Misschien is het beter om te zeggen dat Gabinova vooral sfeer levert. We hebben er wel eens een reclamebureau op los gelaten. Wat zou nu passen bij Gabinova en toch een zeer moderne uitstraling geven? Dan komen de reclamejongens aan met 'moodboards' en talloze ideeën voor slogans. Gabinova: de sfeermakers. Op zich prima, natuurlijk. Of deze: Gabinova, kei in de tuin. Til u geen breuk, met Gabinova houdt u het leuk. Dat werk. We voelden ons een beetje als de mannen in die commercial van een verzekeraar die gelukkig zo gewoon is gebleven. Wat zoek je? Gewoon, koffie.

 

Maar toch: je wilt als bedrijf toch graag dat mensen jouw producten goed leren kennen en dat ze je weten te vinden. Nu hebben we daar als Gabinova niets over te klagen. Onze shop wordt goed bezocht. Daar werken we voortdurend aan, door bijvoorbeeld steeds nieuwe producten toe te voegen. De grote vraag is: hoe breng je dat onder de aandacht? Gabinova is een bedrijf van deze tijd en dus bedachten we dat het wel weer eens tijd zou zijn voor een filmpje.

 

Bij deze kondigen wij groots en meeslepend aan: onze productfilm op YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=jESbQYXwSYI. In iets meer dan tweeënhalve minuut leert u ons volledige portfolio kennen. Schuttingen, bloembakken, zuilen, composiet en onze specials met haarden, loungesets, vuurtafels, opbergkorven voor hout, containerbakken en waterpartijen.

Het zit er allemaal in, prachtig gepresenteerd met fraaie foto's. Het allermooiste? Die rode knop rechts onderin het beeld: u kunt zich abonneren op Gabinova. Als we dan wat nieuws hebben, dan bent u 

Lees meer

Labels:

Schanskorven gevuld met GlasbrokkenEen paar weken geleden vierden de Chinezen hun nieuwjaar. Met enorme draken en veel vuurwerk luidden de Chinezen het Jaar van de Haan in. Bij dat vuurwerk gaat het niet alleen om het geluid, maar ook om het licht. Wie wel eens in een van de grotere Chinese steden is geweest, zal op zijn minst overweldigd zijn door de verlichting. Overal is licht. Zoek op Google maar eens op het 'vogelnest in Beijing', dan zie je foto's van het Olympisch stadion dat 's avonds, in het donker, transformeert van een complexe stalen constructie tot een waar kunstwerk.

Schanskorven gevuld met Glasbrokken

Lees meer

Labels:

Winter BBQ

 

Nederlanders steken het liefst de barbecue aan als de temperatuur minimaal rond de 25 ligt. Maar waarom zou je in de winter niet kunnen barbecueën? Precies: daar is geen enkele reden voor. Gelukkig vinden meer mensen dat en zien we een nieuwe trend ontstaan: de Winter BBQ. Zo tegen het eind van het jaar zien we op culinaire blogs zelfs echte Kerst-barbecues, iets dat met name in de Scandinavische landen al heel populair is. Zijn we bij Gabinova natuurlijk harstikke blij mee, vooral omdat onze haarden met ingebouwde barbecues zich uitstekend lenen voor een all-season gebruik. Maar er zijn een paar zaken waar je rekening mee dient te houden als je van plan bent om niet alleen in de zomermaanden een karbonaadje op de grill te leggen in de buitenlucht.

 

Winter BBQ

 

Lees meer

Labels:

Zelf schanskorven ontwerpen.

Schanskorven zelf ontwerpen

 

We willen graag iets kwijt. Ja, schanskorven. Maar deze blog is iets meer dan een manier om onze korven te verkopen. Om eerlijk te zijn: daar hebben we niet zoveel over te klagen. Dat komt mede omdat wij op onze site een handige rekentool hebben. Als u de stappen in die tool goed volgt, dan kan het eigenlijk niet fout gaan. U geeft in de tool de lengte, hoogte en breedte op en het aantal korven. De tool rekent vervolgens met u mee.

 

Schanskorven zelf ontwerpen

Lees meer

Labels:

SteengroeveSteengroeve

Schanskorven bestaan in de basis uit twee delen: de manden en de stenen waarmee de manden worden gevuld. Voor beiden geldt dat ze duurzaam zijn geproduceerd. Bovendien zijn alle materialen eenvoudig te recyclen. Zo zijn de schanskorven honderd procent cradle to cradle. Dat geldt zeker ook voor de stenen. Maar waar komen die stenen vandaan? Dat is volledig natuurlijk materiaal. Een voorbeeld is Grauwacke: deze steen wordt gewonnen uit een groeve in het Duitse Rheinland-Pfalz.  De steen bestaat uit zand- en kleiachtige afzetting die al bijna vierhonderd miljoen jaar geleden is ingeklonken. Daardoor is een hard gesteente ontstaan met de kenmerkende gele en rode kleur. Er kleeft altijd nog wat leem aan de stenen die u er met een hogedrukreiniger gemakkelijk afhaalt als u de korven hebt gevuld met die stenen. Die leem hoort bij de steen. 

Steengroeve

Lees meer

Labels:

Schanskorven tuinbank

De feestmaand is in aantocht. Los van alle gezelligheid, is het toch ook een maand waar wij een tikje hebberig van worden. December is namelijk de maand van de cadeautjes. Natuurlijk: het gaat in de eerste plaats om die gezelligheid. Met de hele familie rond het gourmetstel of de kerstboom: helemaal eens. Maar toch: wij vinden het ontzettend leuk om iets van Sinterklaas te krijgen of onder de boom te vinden. Toegegeven, een schanskorf is misschien niet het eerste waaraan u denkt als u een schoencadeautje zoekt, hoewel we ook kleine korven hebben. Dat weet u inmiddels: wij leveren in elk gewenst formaat en in elke gewenste vorm. Wij leveren echter ook accessoires en decoratieve artikelen: zaken waarmee u het nog gezelliger kunt maken in huis.

 

 

Lees meer

Labels:

Vuurtafel

Kampvuur

Een kampvuur. Dat vonden wij als kinderen prachtig. Een paar goede, droge stronken die prima wilden branden en dan met z’n allen rondom dat vuur gaan zitten. De schittering van de vonken spiegelden in onze ogen terwijl we ons  warmden aan de vlammen en er misschien wel een paar marshmallows in roosterden. Maar: we werden ouder en de kampvuren verdwenen zo zoetjes aan. Nu hebben we tuinen met luxe loungesets en strakke terrassen. Dus: gedaan met dat kampvuur? Welnee! De vuurtafel is een fantastische toevoeging in een mooi aangelegde tuin.

Vuurtafels

Lees meer

Inspiratie

Schanskorf met waterloop 

Wij houden van bijzondere dingen. Van mooie dingen. Zeker in onze tuin. Wij houden ook van strak design. Dat Gabinova niet alleen in steenkorven doet, zal inmiddels meer dan bekend zijn. Wij hebben door de jaren heen een omvangrijke catalogus opgebouwd met tal van strakke accessoires. Daar voegen we regelmatig nieuwe producten aan toe, zoals dit bijzonder waterornament. Wij raakten direct geïnspireerd toen we dit ornament zagen. Superstrak, maar prachtig in al haar eenvoud. Het ornament bestaat uit een RVS wand met een breedte van 75 centimeter. Binnen die wand is een wateruitloop gemaakt van 23 centimeter. In de basis is dat het. Simpel, maar met een maximaal effect als u de wand eenmaal heeft geplaatst.

Lees meer

Labels:

Schanskorven ipv coniferen    

Schanskorven ipv coniferen   Schanskorven ipv coniferen  

 

Het was waarschijnlijk een van de meest populaire struiken als het gaat om een haag: de conifeer. In vrijwel elke buurt zijn er wel een paar tuinen die omzoomd zijn met een haag van coniferen. Niets om je over te verbazen: je kunt de ‘Cupressocyparis leylandii’ voor een paar tientjes bestellen bij bol.com. Die webwinkel zet er alvast een waarschuwing bij: groeit snel. Da’s bepaald niet overdreven. Coniferen zijn ijzersterk, maar groeien inderdaad tegen de spreekwoordelijke klippen op. Dat is meteen ook het grootste nadeel van coniferen. Een haag met coniferen is ontzettend bewerkelijk. Deze boompjes vergen veel onderhoud. Noodzakelijk onderhoud. Om te beginnen worden coniferen vaak gebruikt als begrenzing van de tuin. Als je ze niet snoeit, groeien ze al snel letterlijk alle kanten op. Bij Gabinova zien we regelmatig coniferen die al over trottoirs of het terras van de buren heen groeien, met ergernis als onvermijdelijk gevolg. Het aantal afleveringen waarbij een rijdende rechter een oordeel moet vellen over wildgroei in conifeerhagen zijn niet voor niets talrijk.

Lees meer

Labels:

Kijken, klikken, klaar

 Bestelprocedure schanskorven

Gabinova is een modern bedrijf. Wij maken daarom graag gebruik van de mogelijkheden die het internet ons tegenwoordig biedt. Zo kunnen klanten al een lange tijd online steenkorven bestellen bij ons. Klant geeft de maten op en de hoeveelheid breukstenen die hij nodig heeft, rekent online af en wij doen de rest. De bestelprocedure is heel overzichtelijk. Toch vonden wij ruimte voor verbetering: dat bestellen moest nog eenvoudiger. Bovendien: Gabinova levert niet alleen in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen. Al met al voldoende redenen om een filmpje te maken waarin we stap voor stap uitleggen hoe u als klant in een paar klikken precies de juiste steenkorven bestelt. En omdat we ook in het buitenland leveren, hebben we dat filmpje ook maar meteen in het Duits en Engels vertaald. So machen wir das. There you go. En op z’n Hollands: hadseflats.

Lees meer

Schutting van schanskorven

We zien u – virtueel – kijken naar de titel van deze blog. Poetsen? Schanskorven poetsen? Natuurlijk niet. Steenkorven en de breukstenen waarmee de korven zijn gevuld zijn het meest onderhoudsvriendelijke element in uw tuin. Het onderhoud beperkt zich letterlijk tot een enkele keer afspuiten met de hoge drukspuit. Meer is niet nodig. Denk eens aan rij coniferen of een buxushaag: die moet u regelmatig snoeien. Onder de haag moet onkruid gewied. Een schutting van hout? Die moet zo nu en dan in de beits en misschien geschilderd. Komt bij dat hout op den duur toch gaat rotten en dan moeten schuttingdelen worden vervangen. Het is met steenkorven allemaal gegarandeerd verleden tijd. Gemak dient de mens, wat ons betreft. De stenen die wij gebruiken zijn bovendien kleurvast. Er is dus nooit zichtbaar ‘verval’.Schutting van schanskorven

Lees meer

Labels:

Oprit SiersplitEen auto die een oprit oprijdt: de banden rollen over het grind en komen knisperend tot stilstand. Het portier gaat open en je hoort twee voeten in datzelfde grind stappen en weglopen. Een scène uit een film of het begin van een klassieke song. Club Tropicana van Wham! Bijvoorbeeld: je hoort de auto en vervolgens zwelt het basloopje aan. Of ‘Love is the Drug’ van Roxy Music: zelfde concept. Je hoort iemand richting een auto lopen en het portier openen. Dan slaat de gitaar het eerste akkoord aan en hoor je de auto wegrijden over een grindpad. Dat grind geeft toch een speciaal effect. Het geeft een rijk gevoel. En het staat nog mooi ook. Wij durven te stellen: er zit muziek in uw oprit als uw siersplit gebruikt. Neem dat gerust letterlijk.

Lees meer

Labels:

Schanskorf bloembak

Gelukkig bellen klanten.

Dat is misschien een cryptisch zinnetje, maar we leggen het uit. Bij Gabinova zijn we blij als klanten bellen met speciale wensen. In dit geval gaat het om een klant die bloembakken wilde hebben. Hij had ervoor kunnen kiezen om bij een tuincentrum bakken te halen van bijvoorbeeld hout. Hij had ze ook zelf kunnen maken. Maar hij belde ons met de vraag of wij ze konden maken op bepaalde maten. Vanzelfsprekend. Deze klant had een plaatje in zijn hoofd: die bloembakken moesten eigenlijk één geheel gaan vormen met de tuinscheiding die ook van steenkorven is gemaakt. Daarnaast moest er een kleinere bak komen voor een speciale boom. Die moest een heel bijzonder plekje krijgen: het was het pronkstuk van de tuin.

Lees meer

Labels:

Schanskorf terrasWat maakt een tuin nu een mooie tuin? Sommige mensen kiezen ervoor om alles maar gewoon te laten groeien, maar persoonlijk zijn wij niet van de dit type organische tuinen. Bij Gabinova zijn we meer liefhebber van goed doordachte ontwerpen. Strakke lijnen? Nee, dat is niet noodzakelijk. Onze korven hebben ook niet altijd strakke lijnen. Als u deze blog al een tijdje volgt, dan weet u dat Gabinova schanskorven in elke vorm kan leveren. Ronde lijnen of bijzondere vormen zijn geen enkel probleem. Juist daarom zijn schanskorven uitstekend geschikt om lijnen uit te zetten in de tuin. Dat kunnen dus strakke lijnen zijn, maar ook speels.

Lees meer

Labels:

Schanskorf beekje

Het is toch wel het ultieme vakantiegevoel: een tentje langs een kabbelend beekje dat vanuit de bergen rustig naar het dal stroomt. U zoekt met u voeten verkoeling in het water, terwijl u een flesje rood op drinktemperatuur laat komen, dobberend aan een touwtje in datzelfde water. Voor de meeste mensen is de vakantie inmiddels helaas al weer voorbij, maar waarom zou u niet zelf zo’n beekje aanleggen? Dat is echt verrassend eenvoudig. Natuurlijk: enige oppervlakte is meegenomen, maar als u in de gelukkige positie bent dat u een over een redelijke lap tuin beschikt, dan is een waterpartij een prachtig element. Dat kan fonteintje of een vijver zijn, maar dus ook zo’n beekje. 

Lees meer

Labels:

’s Avonds zitten in de tuin met vrienden en een drankje klinkt als een ultieme zomeravond. Wanneer het afkoelt wil iedereen vaak naar binnen, maar met een steenkorf haard is dit niet meer nodig. Wij leveren haarden in alle soorten en maten, óók die geschikt zijn voor het gebruik onder een overkapping!

Hoekhaard in overkapping

 

Lees meer

Labels:

Schanskorven bezorgenDeur tot deur

Wij houden van gemak. Wij denken dat u ook van gemak houdt. Daar heeft Gabinova haar services op ingericht. Service is onze prioriteit. Een belangrijk onderdeel van die service is onze bezorgdienst. Wij snappen dat het vervoeren van steenkorven en met name grote zakken met breukstenen niet voor iedereen is weggelegd, zeker niet als het enigszins om volumes gaat. Overigens maakt het ons niet uit of u één korf bestelt en meer korven. Wij leveren van deur tot deur, als u dat wilt. Natuurlijk kunt u de bestelling ook komen halen, maar eerlijk gezegd: waarom zou u dat doen? Gemak dient de mens en wij leveren alles kant-en-klaar af.

Schanskorven bezorgen

Lees meer

Labels:

Douche

 

Gaan we het echt over water hebben? Het is eind juni en half Nederland staat al een maand onder water. Het was de natste juni ooit en jullie gaan schrijven over water? Ja. Want om te beginnen is Nederland nu eenmaal een waterland en horen die buien bij ons land zoals hagelslag, stroopwafels en drop. Niet iedereen vindt dat lekker, maar het is het wel honderd procent Hollands. Daarnaast zijn wij van nature optimistisch ingesteld en weten we zeker dat die zon vroeg of laat tevoorschijn komt. Dan zijn Nederlanders een tikje raar, want dan zoeken we juist dat water weer op. Liefst in eigen tuin.

Schanskorf buitendouche

 

 

Lees meer

Labels:

Het begint meestal met een telefoontje of een mailtje: iemand met een bijzonder huis met speciale wensen voor erfafscheiding of tuinornamenten. Die moeten dan passen in het ontwerp van de tuin of de architectuur van het huis. De volgende stap is een foto van het huis en de tuin. Een nieuw project is geboren.

Schanskorven gevuld met Grauwacke

Dat doen we bij Gabinova graag: dit soort speciale projecten zijn de krenten in de pap. Het is voor ons een kans om te laten zien hoe je met steenkorven tuin en huis met elkaar kunt verbinden, passend in de architectuur van dat huis of de tuin. Het is altijd een uitdaging die we met liefde voor ons werk en ons product aangaan.

Schanskorven gevuld met Grauwacke

Lees meer

Labels:

De temperaturen stijgen en dan zijn veel Nederlanders in het zwemwater te vinden. Zwemmen is, zeg maar, ons ding. Sommigen onder ons zwemmen ook in het geld en kunnen zich een zwembad in de achtertuin veroorloven. Stop. Dat hoeft niet meteen een krater in de bankrekening te slaan. Stijlvol zwemmen ligt voor velen gewoon binnen handbereik, mits je de ruimte hebt. Da’s wel een voorwaarde. Hebt u de ruimte, dan kunt u een bad aanleggen. Maar u wilt ook enigszins privaat kunnen poedelen. Dan hebben wij bij Gabinova de oplossing.Schanskorven om een zwembad

Lees meer

Hoogte verschillen

Elk mens kent hoogtepunten en af en toe ook diepe dalen. Het geeft een mens diepgang. Hetzelfde geldt eigenlijk voor een tuin. Een tuin wordt veel speelser en spannender als je met hoogteverschillen speelt. De iets oudere lezer denkt misschien nu aan die zitkuil die vooral in de jaren zeventig en tachtig heel populair was. Een grote bak in je tuin waar je een tuinset in plaatste. Dat doen we anno 2016 niet meer. Tegenwoordig kijken we echt naar mogelijkheden om verschillende hoogtes te creëren tussen de perken, gazon en terras.  Maar hoe maak je die hoogteverschillen zonder dat alles direct verzakt?

Hoogte verschillen

Lees meer

Wanneer u bloemen aan uw tuin wilt toevoegen is een steenkorf bloembak uit ons assortiment een ware aanrader! De bloembakken zijn stijlvol vormgegeven en vervaardigd van gepoedercoat plaatstaal en de gaaspanelen hebben een zink-aluminium coating (95% zink en 5 % aluminium). Deze panelen zijn 3000 uur getest in een zoutsproeitest (DIN 50021) en hebben deze test doorstaan. Dit staat gelijk aan 90 jaar in normaal milieu en daarom kunnen wij u garanderen dat een steenkorf bloembak jarenlang mee gaat!

Schanskorf bloembakken

Lees meer

Samen met uw vrienden of familie in de tuin de avond doorbrengen met heerlijk vlees van de BBQ. In een normale barbecue liggen de kolen vaak in een hoopje in het midden en brand het vlees aan, of duurt het juist heel lang. Met een schanskorf BBQ heeft u hier geen last meer van! Een keuken koop je niet voor één seizoen en wat ons betreft geldt dat ook voor een barbecue en het mag daarom best wat kosten. Een schanskorf BBQ heeft een stijlvol design en kost weinig onderhoud. Zo kunt u er meer van genieten en heeft u er minder werk aan. Dat klinkt als een heerlijke zomer!

 

Schanskorf tuinhaard BBQ

 

Lees meer

Labels:

De zon. Hij was er toch in Zwolle. Volstrekt onverwacht, maar de stad kon Koningsdag vieren in de warme stralen van de zon. Hoewel warm… de temperatuur liet te wensen over, maar niemand die daar over klaagde. Die zon doet prachtige dingen. Alles wordt mooier in de zon. U weet het: Gabinova is een bedrijf dat gevestigd is in het mooie Drenthe en dus komt er al snel een liedje van Daniel Lohues in onze gedachten. Dank u wel voor de zon. Zeker, want wij denken in één moeite door aan zonnestralen die spelen met stenen en glas in onze steenkorven. Glas? Waarom zou een steenkorf alleen gevuld mogen worden met stenen? Juist door te spelen met diverse materialen, ontstaan nieuwe, onverwachte effecten. Net zo onverwacht als de zon op Koningsdag 2016.Schanskorf zwembad

Lees meer

Labels:

Wij kunnen allerlei dingen maken van steenkorven, zo ook tuinmeubelen. Elke maat en vorm is bij ons mogelijk. Neem bijvoorbeeld een schanskorf bank die u kunt decoreren met een paar fraaie loungekussens. Met onze fijnmazige korven en kleinere breukstenen is een stoel of een bank zo gemaakt, precies zoals u zelf heeft ontworpen. Wanneer u hiervoor kiest kunt u zelf de afmetingen, soort breukstenen en accessoires uitkiezen. 

 

Schanskorf bank

 

Lees meer

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

We krijgen regelmatig foto’s van onze klanten. Daar zijn we ontzettend blij mee. Het is een fantastisch compliment als tevreden klanten foto’s sturen met het eindresultaat na een tuinverbouwing. Zo ontvingen we deze week foto’s van een prachtige overkapping. Het terras onder die overkapping wordt omsloten door lage steenkorven.  De korven staan tussen houten paaltjes met een fraai ornament. De kap zelf is van hetzelfde hout als de palen in de lage omheining. Het is overduidelijk dat over elk detail is nagedacht: ondanks het feit dat het allemaal afzonderlijke componenten zijn, vormt het allemaal wel één geheel. Met een prominente rol voor de steenkorven. Daar worden wij blij van. En dan laten we die foto’s ook graag aan andere klanten zien, ter inspiratie.

Schanskorven van Gabinova

Lees meer

Klein

 

Steenkorven. Klinkt massief. Waarschijnlijk alleen geschikt voor grote tuinen. Welnee! Ook voor kleine tuinen zijn steenkorven geschikt. U kunt met de korven bijvoorbeeld de hoogte in. En juist Gabinova is gespecialiseerd in het vervaardigen van steenkorven in alle maten, voor alle soorten tuinen. Korven kunnen smaller worden gemaakt. U kunt spelen met hoogteverschillen en verschillende soorten, ook kleinere breukstenen. Kom inspiratie opdoen in onze webshop!Gabinova Schanskorven

Lees meer

Labels:

Het is voorwaar geen eenvoudige klus om alle truintrends bij te houden. Ook dit jaar zien stylisten en tuinarchitecten weer verschillende trends. Toch vallen de trends van blogsite stijlvolstyling.nl op: zij zien, in navolging van het blad Buitenleven, drie grote trends voor de tuin van 2016: de cirkeltuin, het lijnenparadijs en de hysterische tuin.  De cirkeltuin is een tuin die je letterlijk omarmt met ronde vormen: het levert een speelse tuin op met veel ruimte voor groen en bloem. De lijnentuin is juist van de, inderdaad, rechte lijnen waarmee de tuin optisch wordt verdeeld in segmenten. Dat laatste overigens niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. Het lijnenparadijs gaat namelijk ook de hoogte in. In beide concepten passen steenkorven natuurlijk uitstekend, waarmee direct is aangetoond dat steenkorven tijdloos zijn. Gabinova Schanskorven

Lees meer

Labels:

Ruys

Ooit was het de grote mode: grindtegels. Met dank aan tuinarchitect Mien Ruys doken de tegels in de jaren zeventig in elke Hollandse tuin op. Het was dé trend. Sterker: de tuinen van Mien Ruys zijn tegenwoordig zelfs cultureel erfgoed. Haar experimenten zijn nog steeds te bewonderen in Dedemsvaart. Niks ten nadele dus van die tegels. Ze waren een beeld van de tijd en Mien Ruys was haar tijd in die zin ver vooruit. Want zonder overdrijven kunnen we gerust stellen dat zij andere elementen in de tuinen bracht. Niet alleen bloem en groen, maar elementen waarmee je een tuin echt vormgeeft. De grindtegel was slechts één zo’n element.

Schanskorven en siersplit

Lees meer

Labels:

Maart

 We kruipen zo zoetjes aan naar de Pasen toe. Het is maart. De wind voelt zo nu en dan nog erg koud aan, een enkele winterse bui kan ons nog verrassen. Toch merken we dat de zon al weer vroeger opstaat en we horen de merels weer. Alles ontluikt. Wij worden er altijd een beetje poëtisch van. In maart gaan wij de tuin in. We ruimen de winter op: we snoeien en zaaien alvast. En we denken na over hoe we onze tuin nog mooier kunnen maken. Maart is onze inspiratie.

Schanskorf Blokhaard

Lees meer

The Lounges

 

We love Britain. Natuurlijk: het land van de scones, links rijden en het God Save the Queen komt op dit moment vooral in het nieuws vanwege de Brexit, maar wij zullen altijd van Engeland houden. De Engelsen hebben het uitrusten tot ware kunst verheven. Niet voor niets is het mondiale begrip voor uitrusten een Engels woord: lounge. En nergens ter wereld krijgt lounge haar ware betekenis, behalve in Engeland. De reiziger weet dat: de lounges op de Britse luchthavens zijn nog steeds onovertroffen. Bezoek de lounges eens op Gatwick, Heathrow Terminal 3 of Stansted en laat u neerploffen in het weldadige leer van de Chesterfields. Dat kan alleen in Engeland.

The Lounges

Lees meer

Labels:

Naast dat u een stijlvolle en mooie tuin heeft, heeft misschien ook een voortuin. Deze wordt vaak vergeten en dat is zonde. Het is prachtig wanneer zowel de voor- als de achtertuin in dezelfde stijl zijn vormgegeven. Steenkorven in de voortuin kunnen veel voor uw tuin doen! Bij Gabinova kunt u alles op maat krijgen, zo ook onze schanskorven. Daardoor passen deze in elke voortuin, ook wanneer u niet over een hele grote beschikt. Daarnaast kunnen wij als één van de weinigen schanskorven met hoeken maken zodat u uw steenkorven in de voortuin krijgt zoals u wilt! 

 

Schanskorf voortuin

Lees meer

Met een glaasje drinken op uw terras zitten, omringd door vrienden en familie. Op de achtergrond hoort u kwinkelerende vogels en rustgevend geklater van water. Dit klinkt toch heerlijk? In Nederland zijn wij gek op water en dan ook zeker in onze tuin. Een levendig element als een schanskorf met waterval geeft u tuin een chique uitstraling. Onze steenkorven zijn uitstekend bestand tegen water en extreem duurzaam. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn voor verkleuring van uw breukstenen met een schanskorf met waterval. Met een waterelement van Gabinova geniet u dagen en avond lang van uw rustgevende tuin!

Schanskorf waterval

Lees meer

schanskorven in de 16e eeuw

U dacht dat steenkorven iets van deze tijd waren? Waar en niet waar. Natuurlijk zijn schanskorven van deze tijd: ze geven een moderne, strakke uitstraling aan elke tuin, oprit of terras. Maar schanskorven bestaan letterlijk al eeuwen. Sterker: ze zijn ooit eens bedacht door niemand minder dan Leonardo da Vinci. U weet wel, die schilder van de Mona Lisa en de mooiste glimlach die ooit op het witte doek is gezet. Gelukkig zien we ook vaak zo’n mooie glimlach op de gezichten van onze blije klanten. Meer weten over het ontstaan van de schanskorf? Lees dan onze blog. 

Lees meer

Labels:

Leuk, zo’n schutting of omheining van schanskorven. Maar het is meteen zo massief. Pardon? Dan kent u Eccofence nog niet. Dat zijn namelijk zwevende korven, zodat er onder de korven zelfs nog ruimte is voor beplanting. En het mooie is dat Gabinova Eccofence levert als zelfbouwkit in diverse maten, compleet met handige instructievideo’s. Op onze site vindt u diverse ideeën voor de Eccofence, inclusief led-verlichting en verschillende soorten breukstenen. De Eccofence past echt altijd! Eccofence schanskorven

Lees meer

Labels:

We vinden de winter prachtig. Helemaal als er een mooie, dikke, zwarte laag ijs op de wateren ligt en we de ijzers kunnen ondervinden. Als het even kan, vindt u ons buiten. Toch kijken wij uit naar het moment dat de temperatuur weer klimt en we echt de tuin weer in kunnen. Lekker buiten eten en natuurlijk – buiten koken in een prachtige buitenkeuken van steenkorven. 

Buitenkeuken van schanskorven

Lees meer

Labels:

Kunst

Schanskorven. Saai? We hadden het er vorige week al over op deze plek. Vierkante bakken van metaalgaas, opgevuld met stenen. Nu zijn wij echt de laatsten om te beweren dat onze schanskorven echt kunst zijn. Nee, we leveren geen Picasso’s. Of, in het steen te blijven, Rodin. U heeft geen idee wie Rodin was? Een Frans beeldhouwer, behorend bij het impressionisme. De Denker is vermoedelijk een van zijn bekendste werken. Het impressionisme: letterlijk staat het woord voor ‘indruk’, waarmee wordt gedoeld op de beleving van de kunstenaar. Ah. Daar kunnen we misschien toch een klein bruggetje naar de schanskorven en de breukstenen maken.

Gabionen Garten Schweiz

Lees meer

Labels:

Wanneer u graag gezelligheid en een stijlvol uiterlijk in uw tuin wilt krijgen raden wij een schanskorf haard aan. Wanneer u veel zorg aan uw tuin besteed verdienen u en uw tuin veel aandacht. Toch hebben vele tuinen een tuinhaard van de bouwmarkt die vaak niet lang mee gaan. Een schanskorf haard doet dit zeker! Wij hebben onze gaaspanelen een zink-aluminium coating (95% zink en 5 % aluminium) gegeven. Daarnaast zijn deze panelen 3000 uur durende zoutsproeitest ondergegaan (DIN 50021) en hebben ze deze doorstaan. Dit staat gelijk aan 90 jaar in normaal milieu en daarom kunnen wij u garanderen dat een steenkorf bloembak jarenlang mee gaat! Naast de hoge kwaliteit zijn is een schanskorf haard van Gabinova erg stijlvol en geeft het uw tuin een chique uitstraling! 

 

Tuinhaard: fraaie warmte

Lees meer

Niet alleen met vormen kunt u spelen in uw tuin, maar ook met water elementen. In ons schanskorf water assortiment vindt u onder andere een waterval. Een waterval kan veel rust geven door het geluid van het vallende water. Een waterval kunt u prachtig combineren met verlichting. Bij onze accessoires kunt u prachtige Led-verlichting kopen die uw tuin ’s avonds in een waar sprookje verandert. ’s Avonds met een drankje op een prachtige schanskorf bank en omringt door vrienden en familie, dat klinkt toch heerlijk? Maak het af met ons rustgevende schanskorf water assortiment!

 

Schanskorf met waterval

Lees meer

De economie trekt weer aan: we lezen het in alle kranten. Mensen gaan weer meer besteden en vooral meer investeren in hun huis. Een nieuw huis of de bestaande woning een flinke opknapbeurt, het kan weer. Een van de eerste zaken die dan op het verlanglijstje staan is de aanleg van die droomtuin. Want we willen allemaal graag een mooie tuin waar we
kunnen genieten van lange zomeravonden. En dan willen ook graag enigszins beschut zitten. Daarvoor hebben we diverse mogelijkheden.

Lees meer