De buitenkeuken is een fenomeen dat – waar anders – oorspronkelijk uit de VS is komen overwaaien. Vooral in de warme, Zuidelijke staten is buitenkeuken ‘a way of living’. Halve koeien op de barbecue, beetje koolsalade en klaar. Aan deze kant van de grote plas zijn de chefs zich met het buitenkoken gaan bemoeien zodat er nu een ware cultuur ontstaat. De buitenkeuken wordt daardoor steeds populairder. Nederlanders zijn in de afgelopen jaren meer gaan grillen en barbecueën. Maar alleen barbecue wordt op den duur eentonig, “normaal” buiten koken is een prima alternatief en ook prima te doen.

Schanskorven buitenkeuken

Gabinova heeft een breed assortiment aan haarden en barbecues, gemaakt van korven en natuurlijk leverbaar met vulstenen van kleur en grootte naar een ieders smaak zodat er altijd een mooi geheel ontstaat met de gehele tuin. Maar echt luxe tuinleven begint met buitenkoken in een serieuze buitenkeuken. Onderdeel van die keuken is dan de barbecue of oven die ook als bakoven gebruikt zou kunnen worden. Zelf een buitenkeuken aanleggen is geen raketwetenschap, zolang u maar rekening houdt met zaken als wateraf- en toevoer en eventueel gasleidingen. Gabinova helpt u overigens graag met adviezen. En had u al eens gedacht aan een bar? Ook dat is eenvoudig te realiseren met standaard korven, afgewerkt met een mooi blad.

Schanskorven buitenkeuken