Zelf schanskorven plaatsen

 

Schanskorven plaatsen moeilijk ?? Dat valt reuze mee.

 

Wij laten u zien dat het aanleggen van schanskorven helemaal niet zo moeilijk is.

Gabinova levert de korven kant en klaar en voorgemonteerd af. Wij laten aan de bovenkant een scharnierende deksel, zodat u eenvoudig via de bovenkant de korven kunt vullen met breukstenen.

 

Bij het installeren zijn er enkele zaken waar u op moet letten. Als fundatie voor de schanskorven kunt u het beste een strook maken van gebroken puin of het beste van beton. Dit voorkomt dat de schanskorven gaan verzakken. Voor kleinere schanskorven tot 1 meter hoog en dertig centimeter breed die als erfafscheiding gebruikt behoeft u geen steigerbuizen te gebruiken.  Plaatsing op bijv. oude stoeptegels van 30x30cm is voldoende. Bij schanskorven hoger dan 1 meter is het noodzakelijk deze te stabiliseren met hardhouten palen of  bij voorkeur steigerbuizen. Wij kunnen u ook adviseren op welke wijze u de schanskorven het beste aan kunt leggen, echter de aanleg en constructie wijze blijft  ten allen tijde uw eigen verantwoording, omdat wij onmogelijk de situatie bij u ter plekke kunnen inschatten

 

Stap 1:

 

Funderingstrook maken. 

De fundering kunt u maken van oude klinkers of stoeptegels. Ook een fundering van beton is een zeer goede optie. Hierin kunt  u de eventuele benodigde steigerbuizen direct  meestorten. 

Aanleg schanskorven Aanleg schanskorven 

 

Stap 2:

 

Lege korven plaatsen.

Na de aanleg van de fundering of het uitharden van de beton kunt u de lege korven plaatsen, hierbij dient in de bodem van de schanskorf enkele mazen te worden doorgesneden. U kunt dan eenvoudig de korf over de steigerbuis plaatsen, die na het vullen met de breukstenen aan het zicht ontrokken zijn.

Doe het zelf schanskorven Doe het zelf schanskorven

 

 

Stap 3:

 

Korven onderling  met de meegeleverde C-ringen aan elkaar verbinden.

Door de korven met de meegeleverde C-ringen aan elkaar te verbinden heeft u deze direct stevig aan elkaar zitten. Ook kunt u een panlat met tyraps aan de buitenkant van de schanskorven bevestigen. Hierdoor staan de schanskorven mooi recht in lijn. Deze dienen tijdens het vullen aan de schanskorven te blijven zitten. Na het vullen knipt u de tyraps door en verwijdert u de panlat. Dit zorgt voor een strak eindresultaat . 

C-ringen bevestigen schanskorven Schanskorven doe het zelf

 

Stap 4:

 

Plaatsen van de bijgeleverde haken( ankers )  +/- 30cm  van elkaar.

Deze haken voorkomen dat bij het vullen met de breukstenen de korven gaan uitbuiken.

Afstandhouders in de schanskorven plaatsen Plaatsing haken

 

Stap 5:

 

Vullen met breukstenen.  

Voor het mooiste eindresultaat  is het aan te bevelen om alle korven gelijkmatig te vullen in ongeveer gelijke lagen. De korven blijven daardoor recht ten opzichte van elkaar staan. De kleinere maat breukstenen kunt u met emmers in de korf storten, grotere breukstenen dienen met de hand in de korf te worden gelegd op een zo compact mogelijke manier met de vlakke zijde aan de buitenkant. Zo krijgt u een mooie gevulde schanskorf  zonder al te veel holle ruimtes. Na het vullen kunt u de stenen direct afspuiten met een hoge drukspuit of tuinslang om de stof, die vanuit de groeve meekomt, direct van de stenen af te spoelen.

Schanskorven vullen met breukstenen Schanskorven vullen met breukstenen

Na deze schoonmaak heeft u direct de mooie kleuren van de door u gekozen stenen en kunt u direct genieten van het eindresultaat.

 

Bent u trots op uw nieuwe tuin, dan zijn wij ook erg benieuwd naar uw resultaat. We zouden het daarom erg waarderen wanneer u een foto van uw tuin naar ons toe kunt sturen. Doe dit dan naar info@gabinova.nl.

Schanskorven opslag van Gabinova