Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Hoe breed moet een schanskorf zijn?

Gabinova produceert haar schanskorven helemaal in eigen productie, van hoogwaardig netten en Duitse kwaliteit. De netten bestaan voor 95% uit zink en 5% aluminium. De draadnetten hebben een draaddikte van 4 mm en een maaswijdte van 50 x 50 millimeter. 

De draadnetten hebben een zinkbedekking van 350 gram/m2. Dit garandeert een levensduur van +/- 75 jaar. 

Hoe breed schanskorf

Schanskorven hebben ankers nodig

Gabinova levert de korven van diverse ankers of een tussenschot. Zo voorkomen wij het zogeheten ‘uitbuiken’ van de korven. Uw korven blijven dus gegarandeerd goed staan. 

Gabinova produceert de korven uit gaaspanelen van 2 x 1 meter. Grotere afmetingen wordt in aparte secties opgedeeld. Hiermee wordt de stevigheid gegarandeerd. Wij maken de korven helemaal voor u op maat. Voor de maatvoering kunt u zowel in de hoogte, breedte en lengte een veelvoud van 5 centimeter aanhouden. Dit heeft te maken met de maaswijdte van de netten. Onze netten hebben een maaswijdte van 50 x 50 mm en is de binnen afstand 42mm.  Door een draaddikte van 4mm zorgt dit voor een totale afstand van 5 centimeter. 

Het vullen van schanskorven

Na het vullen van de korven met breukstenen zet een korf in de lengte en de breedte ongeveer 2 centimeter uit. De schanskorven moeten worden geplaatst op een stabiele ondergrond. Gabinova adviseert een fundering van menggranulaat, tegels of bij voorkeur gestort beton. Als voorbeeld: een standaard korf van 2 meter hoog en 1 meter breed bevat 1000 kilo stenen. Een stabiele ondergrond is dus noodzaak. Bereken zelf hoeveel stenen u nodig hebt voor uw schanskorven in onze maatwerk editor.

Ook adviseren wij u gebruik te maken van steigerbuizen om zo de schanskorven te stabiliseren. Wij leveren de korven leeg. Daarmee is plaatsen vrij eenvoudig. Als de korven op de juiste plek staan, kunt u deze gaan vullen met de breukstenen. Wij adviseren om de korven waar de grotere breukstenen in worden gevleid met de hand te vullen. U krijgt hiermee het beste resultaat. 

U legt de stenen met een vlakke kant tegen de zijkant van de korf aan en vult daarna de binnenzijde op. Bij vulling met de kleinere breukstenen kunt u eenvoudig de stenen er in storten. De breukstenen die na het vullen overblijven mag u op een andere manier toepassen in uw tuin. 

Heeft u breukstenen of restant over?

Residu is niet te voorkomen: er komt altijd een percentage fijn materiaal mee vanuit de diverse groeves. Pallets en big bags zijn gemaakt voor eenmalig gebruik, deze hoeft u dan ook niet te retourneren. Statiegeld is niet van toepassing. 

De levertermijn van schanskorven bedraagt ongeveer twee weken. U krijgt van tevoren telefonisch bericht van de transporteur over de levering.