Schanskorf Tuinbanken

Even lekker op een bankje van de zon genieten. Waarom zou dat geen bijzonder bankje kunnen zijn, eentje die perfect past bij de omheining van de tuin of terras? Inderdaad: een bankje gemaakt van schanskorven. Sinds kort heeft Gabinova prachtige bankjes in het assortiment. U ziet: we zijn volop bezig om onze shop flink uit te breiden!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Op een bankje


Ik vond een bankje in de zon
waar ik heerlijk wegdromen kon
zodat ik in gedachten verdween
overal en nergens heen.

 

Het is een kort gedichtje van Jeanne van Dijk over een ‘bankje in de zon’. Er zijn honderden gedichtjes over bankjes, al dan niet in de zon. Zo’n bankje is veel meer dan een paar planken. Een bankje is een baken. Je gaat op dat bankje zitten en laat je gedachten de vrije loop. In de literatuur en de schilderkunst wordt juist dat bankje vaak als metafoor gebruikt: het draagt een persoon naar een andere bestemming. Maar in al die fraaie gedichtjes viel ons één ding op: het ging nooit om het bankje zelf. Kon een bankje niet zelf ook een mooi onderwerp zijn? De vorm van een bankje? Het materiaal waaruit het is gemaakt? De vorm van een bankje – is dat een vast gegeven?

Het gaat te ver om te zeggen dat die gedichten ons hebben geïnspireerd om zelf ontwerpen te maken voor een fraai bankje. Bij Gabinova zijn we vooral gedreven in het maken van iets moois. Het moet iets toevoegen aan de tuin of het terras van onze klant. En een bankje hadden we nog niet. Dus gingen we aan de slag en bedachten diverse manieren om van schanskorven een bankje te maken. We ontwierpen bankjes met kunststof planken, douglashout en ook steigerhout. De steenkorf is het fundament onder het geheel. Die korf kan de klant weer vullen met de breuksteen naar zijn of haar eigen keuze, zodat het bankje perfect aansluit op bijvoorbeeld een omheining van schanskorven. We gaan ze leveren met of zonder rugleuning, precies naar wens van onze klant. En natuurlijk in de gewenste maat. Kort, lang of als hoekvariant.

Wij denken hiermee weer een prachtig product aan ons assortiment toe te voegen. Wij ontwerpen al deze dingen met u, als klant, in onze gedachten. Natuurlijk moet het ontwerp mooi zijn. Maar zo’n bankje moet in de eerste plaats gewoon goed zitten. Zo goed dat u echt even uw gedachten kunt laten gaan. Overal en nergens heen. Op één heel gerichte locatie na: onze shop.