Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Plaats zelf schanskorven

Schanskorven zelf plaatsen!?

Moeilijk ?? Dat valt reuze mee.

Wij laten u zien dat het aanleggen van schanskorven helemaal niet zo moeilijk is. Gabinova levert de schanskorven kant en klaar en voorgemonteerd af. Wij laten aan de bovenkant een scharnierende deksel open, zodat u eenvoudig via de bovenkant de korven kunt vullen met breukstenen. Als de korven zijn gevuld kunt u doormiddel van de Gabinova Tang eenvoudig de deksels sluiten.

One Stop Schanskorf Shoppen bij Gabinova

Om het u zo makkelijke mogelijke te maken hoeft u niet eens meer naar de bouwmarkt, als u zelf onze schanskorven of tuinhaard wilt gaan plaatsen. Wij bieden namelijk naast onze maatwerk korven ook alle benodigdheden om de korven mee te kunnen plaatsen. Niet alleen een duidelijke uitleg maar ook het gereedschap en de bouwmaterialen die u nodig heeft om een schanskorf mee te kunnen plaatsen, bieden wij aan binnen ons One Stop Schanskorf Shop concept.

 

Benodigde gereedschappen:

✔ C-ringtang  ✔ Emmer ✔ Metseldraad ✔ Betonschaar
✔ Werkhandschoenen ✔ Waterpas ✔ Piketpaaltjes ✔ Hogedrukreiniger/Tuinslang
✔ Rolmaat ✔ Rubberhamer ✔ Grondboor Bestel hier uw gereedschap

 

Schanskorven plaatsen kunt u zelf!

Bij het installeren zijn er enkele zaken waar u op moet letten. Als fundatie voor de schanskorven kunt u het beste een strook maken van funderingstenen puin of het beste van beton. Dit voorkomt dat de schanskorven gaan verzakken. Voor kleinere schanskorven tot 1 meter hoog en dertig centimeter breed die als erfafscheiding gebruikt behoeft u geen steigerbuizen te gebruiken.  Plaatsing op bijv. oude stoeptegels van 30x30cm is voldoende. Bij schanskorven hoger dan 1 meter is het noodzakelijk deze te stabiliseren met bij voorkeur steigerbuizen. Wij kunnen u ook adviseren op welke wijze u de schanskorven het beste aan kunt leggen, echter de aanleg en constructie wijze blijft  ten allen tijde uw eigen verantwoording, omdat wij onmogelijk de situatie bij u ter plekke kunnen inschatten.

Funderingsplan Schanskorven

Klik op de afbeelding voor vergroting

Schanskorven plaatsen kan in 5 stappen

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij het plaatsen van schanskorven voor u opgeknipt in 5 relatief eenvoudige stappen met bijbehorende visualisatie. Mocht u toch liever de korven laten plaatsen? Bekijk dan de mogelijkheden die wij bieden met ons gespecialiseerd opbouwteam.

 

Stap 1:

Funderingsstrook maken. 

De fundering kunt u maken van funderingstenen, oude klinkers of stoeptegels. Ook een fundering van beton is een zeer goede optie. Hierin kunt  u de eventuele benodigde steigerbuizen direct meestorten.

Aanleg schanskorven Aanleg schanskorven

Klik op de afbeelding voor vergroting

Stap 2:

Lege korven plaatsen.

Na de aanleg van de fundering of het uitharden van de beton kunt u de lege korven plaatsen, hierbij dient in de bodem van de schanskorf enkele mazen te worden doorgesneden. U kunt dan eenvoudig de korf over de steigerbuis plaatsen, die na het vullen met de breukstenen aan het zicht onttrokken zijn.

Doe het zelf schanskorven Doe het zelf schanskorven

Klik op de afbeelding voor vergroting

Stap 3:

Korven onderling met de meegeleverde C-ringen aan elkaar verbinden.

Door de korven met de meegeleverde C-ringen aan elkaar te verbinden heeft u deze direct stevig aan elkaar zitten. Ook kunt u een panlat met tyraps aan de buitenkant van de schanskorven bevestigen. Hierdoor staan de schanskorven mooi recht in lijn. Deze dienen tijdens het vullen aan de schanskorven te blijven zitten. Na het vullen knipt u de tyraps door en verwijdert u de panlat. Dit zorgt voor een strak eindresultaat . 

C-ringen bevestigen schanskorven Schanskorven doe het zelf

Klik op de afbeelding voor vergroting

Stap 4:

Plaatsen van de bijgeleverde haken( ankers )  +/- 30cm  van elkaar.

Deze haken voorkomen dat bij het vullen met de breukstenen de korven gaan uitbuiken.

Afstandhouders in de schanskorven plaatsen Plaatsing haken

Klik op de afbeelding voor vergroting

Stap 5:

Vullen met breukstenen.  

Voor het mooiste eindresultaat  is het aan te bevelen om alle korven gelijkmatig te vullen in ongeveer gelijke lagen. De korven blijven daardoor recht ten opzichte van elkaar staan. De kleinere maat breukstenen kunt u met emmers in de korf storten, grotere breukstenen dienen met de hand in de korf te worden gelegd op een zo compact mogelijke manier met de vlakke zijde aan de buitenkant. Zo krijgt u een mooie gevulde schanskorf  zonder al te veel holle ruimtes. Na het vullen kunt u de stenen direct afspuiten met een hoge drukspuit of tuinslang om de stof, die vanuit de groeve meekomt, direct van de stenen af te spoelen.

Schanskorven vullen met breukstenen Schanskorven vullen met breukstenen

Klik op de afbeelding voor vergroting

Na deze schoonmaak heeft u direct de mooie kleuren van de door u gekozen stenen en kunt u direct genieten van het eindresultaat van de schanskorven.

 

 

Download hier de handleiding

 

Mooie foto's van het resultaat?

Bent u trots op uw nieuwe tuin, dan zijn wij ook erg benieuwd naar uw resultaat. We zouden het daarom erg waarderen wanneer u een foto van uw tuin naar ons toe kunt sturen. Wilt u het resultaat om ons delen? Mail dan uw foto's met bijhorend schrijven naar info@gabinova.nl.