Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Plaats zelf schanskorven

Wilt u ook uw schanskorven zelf plaatsen?

Moeilijk? Dat valt gelukkig reuze mee.

Wij laten u zien dat het aanleggen van schanskorven helemaal niet zo moeilijk is. Gabinova levert de schanskorven kant en klaar en voorgemonteerd af. Wij laten aan de bovenkant een scharnierende deksel open, zodat u eenvoudig via de bovenkant de korven kunt vullen met breukstenen. Als de korven zijn gevuld kunt u doormiddel van de Gabinova Tang eenvoudig de deksels sluiten

'One Stop Schanskorf Shop' bij Gabinova

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hoeft u niet eens meer naar de bouwmarkt als u zelf onze schanskorven of tuinhaard wilt gaan plaatsen. Wij bieden namelijk naast onze maatwerk korven ook alle benodigdheden om de schanskorven mee te kunnen plaatsen. Wij bieden niet alleen een duidelijke uitleg, maar ook het gereedschap en de bouwmaterialen die u nodig heeft om een schanskorf mee te kunnen plaatsen. Deze handige gereedschappen bieden wij aan binnen ons One Stop Schanskorf Shop concept.

Benodigde gereedschappen:

✔ C-ringtang  ✔ Emmer ✔ Metseldraad ✔ Betonschaar
✔ Werkhandschoenen ✔ Waterpas ✔ Piketpaaltjes ✔ Hogedrukreiniger/Tuinslang
✔ Rolmaat ✔ Rubberhamer ✔ Grondboor Bestel hier uw gereedschap

Schanskorven plaatsen kunt u zelf!

Funderingsplan Schanskorven

Schanskorven plaatsen in 5 stappen:

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij het plaatsen van schanskorven voor u verdeeld in 5 relatief eenvoudige stappen met bijbehorende visualisatie. Wilt u toch liever de korven laten plaatsen? Bekijk dan de mogelijkheden die wij bieden met ons gespecialiseerd opbouwteam.

Stap 1

Funderingsstrook maken.

De fundering kunt u maken van funderingsstenen, klinkers of stoeptegels. Ook een fundering van beton is een zeer goede optie. Hierin kunt u de eventuele benodigde steigerbuizen direct meestorten.

Fundamentstreifen anlegen Fundatie schanskorven

Stap 2

Lege korven plaatsen.

Na de aanleg van de fundering of het uitharden van de beton kunt u de lege korven plaatsen, hierbij dient in de bodem van de schanskorf enkele mazen te worden doorgesneden. U kunt dan eenvoudig de korf over de steigerbuis plaatsen, die na het vullen met de breukstenen aan het zicht onttrokken zijn.

Lege korven plaatsen Lege korven plaatsen

Stap 3

Korven onderling met de meegeleverde C-ringen aan elkaar verbinden. 

Door de korven met de meegeleverde C-ringen aan elkaar te verbinden heeft u deze direct stevig aan elkaar zitten. Ook kunt u een panlat met tyraps aan de buitenkant van de schanskorven bevestigen. Hierdoor staan de schanskorven mooi recht in lijn. Deze dienen tijdens het vullen aan de schanskorven te blijven zitten. Na het vullen knipt u de tyraps door en verwijdert u de panlat. Dit zorgt voor een strak eindresultaat.

Steinkörbe mit C-Ringen untereinander verbinden Steinkörbe mit C-Ringen untereinander verbinden 

Stap 4

Plaatsen van de bijgeleverde haken (ankers).

Deze haken voorkomen dat bij het vullen met de breukstenen de korven gaan uitbuiken. De haken plaatst u ongeveer 30cm van elkaar.

Afstandhouders in de schanskorven plaatsen Afstandhouders in de schanskorven plaatsen

Stap 5

Vullen met breukstenen.

Voor het mooiste eindresultaat is het aan te bevelen om alle korven gelijkmatig te vullen in ongeveer gelijke lagen. De korven blijven daardoor recht ten opzichte van elkaar staan. De kleinere maat breukstenen kunt u met emmers in de korf storten, grotere breukstenen dienen met de hand in de korf te worden gelegd op een zo compact mogelijke manier met de vlakke zijde aan de buitenkant. Zo krijgt u een mooie gevulde schanskorf zonder al te veel holle ruimtes. Na het vullen kunt u de stenen direct afspuiten met een hoge drukspuit of tuinslang om de stof, die vanuit de groeve meekomt, direct van de stenen af te spoelen.

Schanskorven vullen met breukstenen 

Na deze schoonmaak heeft u direct de mooie kleuren van de door u gekozen stenen en kunt u direct genieten van het eindresultaat van de schanskorven.

PDF voor het zelf plaatsen van schanskorven

Voor meer gedetailleerde instructies adviseren wij onze PDF om zelf schanskorven te bouwen. Bovendien ontvangt u gratis accessoires zoals spacers, C-ringen en een paar handschoenen. Dit maakt het plaatsen nog eenvoudiger. Bekijk voordat u begint op uw gemak de PDF rond Zelf schanskorven bouwen en als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op! Zodra de manden zijn geplaatst, kunt u genieten van het eindresultaat.

Download hier de handleiding

Mooie foto's van het resultaat?

Bent u trots op uw nieuwe tuin, dan zijn wij ook erg benieuwd naar uw resultaat. We zouden het daarom erg waarderen wanneer u een foto van uw tuin naar ons toe kunt sturen. Wilt u het resultaat om ons delen? Mail dan uw foto's met bijhorend schrijven naar info@gabinova.nl.

 

Schanskorven bedrijf van Gabinova