Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat
Technische specificaties schanskorven steenkorven

Technische specificaties

 1. Gabinova produceert de schanskorven van gaaspanelen uit Duitsland een hoogwaardig galfanstaalmat, met een zinkbedekking uit 95% zink en 5% aluminium. De panelen hebben een diameter van 4 mm en een maaswijdte van 50 x 50 millimeter.Gabinova levert standaard bij de korven diverse ankers en/of een tussenschot. Op deze manier wordt het zogeheten ‘uitbuiken’ van de korven voorkomen. Hierdoor wordt een rechte korf gegarandeerd.
 2. De draadpanelen hebben een zinkbedekking van 350 gram/m2. Dit garandeert een levensduur van +/- 75 jaar.
 3. Bij de productie van de schanskorven maken wij gebruik van gaaspanelen van 2 x 1 meter. Lange secties schanskorven worden in maximale afmetingen opgedeeld. Hiermee wordt een strak eindresultaat gegarandeerd. Grotere schanskorven worden altijd opgedeeld in maximale secties die technisch mogelijk zijn.
 4. Speciaal voor u maken wij de korven op maat. Bij het ingeven van de maatvoering dient u zowel in de hoogte, breedte en lengte een veelvoud van 5 of 7,5 centimeter aan te houden. Dit in verband met de mazen van de gaaspanelen. Bij de panelen met een maaswijdte van 50*50 mm en een draaddikte van 4mm is de binnenmaat 42mm. Na de vulling met breukstenen wordt de korf in de lengte en de breedte ongeveer 2 centimeter groter.
 5. U kunt de korven het beste plaatsen op een rechte en stabiele ondergrond. Wij adviseren een fundering van gebroken puin, betontegels en bij voorkeur een stroken fundering van beton. Door het gewicht van de breukstenen is een goede fundering noodzaak. Een standaard korf van 2 meter hoog en 1 meter breed en 30cm diep bevat +/-1000 kilo stenen. Een heel gewicht die dus een goede ondergrond vraagt. Bij hogere en smalle korven kunt u gebruik maken van steigerbuizen om zo de schanskorven te stabiliseren.
 6. Gabinova levert de korven leeg aan. De plaatsing wordt daardoor heel simpel. Na het plaatsen van de korven op de door u gewenste plek, kunt u deze gaan vullen met de breukstenen.
 7. Het beste kunt de grotere breukstenen met de hand te vullen. Bij het vullen legt u de stenen met de vlakke kant tegen de zijkant van de korf aan en vult daarna de binnenzijde op. Dit geeft uiteindelijk een mooi en strak resultaat. Indien u kleinere breukstenen heeft besteld kunt u eenvoudig met emmers de stenen er in storten.
 8. Na het vullen heeft u residu dat overblijft, deze dient u zelf af te voeren. Dat residu is niet te voorkomen: er komt altijd een percentage fijn materiaal voor in de breukstenen dat vanuit de diverse groeves meekomt. Ook hebben stenen een percentage overmaat. Er zijn dus altijd stenen die tijdens het zeven in de lengte door de maas vallen en een langere lengte hebben.
 9. Alle pallets en big bags zijn voor eenmalig in gebruik, deze gaan dus niet retour naar Gabinova. Statiegeld is hierbij niet van toepassing.
 10. Als levertermijn van de schanskorven hanteren wij een termijn van ongeveer twee weken. Voor de aflevering krijgt u van ons telefonisch bericht over de exacte datum en tijd van levering.
 11. Levering van de korven inclusief breukstenen geschiedt door middel van een huiftrailer met kooiaap (kleine heftruck).

Steigerbuizen

Steigerbuizen

Om de schanskorven te stabiliseren kunnen wij ook steigerbuizen met uw bestelling meeleveren.

Wij hebben deze buizen in diverse lengtes ( 1m., 2m en 3m.) op voorraad. 

 

C-ringen  

Uw korven hebben een standaard maaswijdte van 50 x 50mm en worden gefabriceerd van 4mm Galfan verzinkt draadstaal, dit heeft een 3 keer langere levensduur als normaal thermisch verzinkt materiaal.

De maaswijdte is 50mm x 50mm, daardoor hebben deze netten een strakker eindresultaat dan netten met een maaswijdte van 10 of 15cm. Ook zijn deze korven geschikt voor vulling met de wat kleinere breukstenen. Tevens hebben wij Galfan gaaspanelen met een maaswijdte van 75x75mm en een draaddikte van 4,5mm, deze korven kunt u vullen met de grotere breukstenen.

De schanskorven worden per klant op maat gemaakt en in elkaar gemonteerd met stevige C-ringen die op elke hoek en daarna om de 15cm worden bevestigd.

Op deze manier fabriceren wij voor u een schanskorf die robuust en duurzaam is. 

Steigerbuizen en haken

Bij uw bestelling van de schanskorven leveren wij afstandhouders die binnenin de korf geplaatst dienen te worden om het geheel strak bij elkaar te houden. Op deze manier wordt "uitbuiken" en kromtrekken van de korf voorkomen. Onze korven worden niet voorzien van z.g. spiralen, dit omdat dat de strakke verhoudingen van de schanskorven dan worden verstoord.

Als voorbeeld ziet u een foto van een schanskorf waarbij de haken en de steigerbuis reeds zijn geplaatst. Als de schanskorven zijn gevuld met de breukstenen ziet u de steigerbuizen niet meer terug.

 

Productie schanskorven