Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Schaduwdoek

Schanskorven combineren met schaduwdoeken

Zeildoek overkappingen op maat in Holland gemaakt!

Zonwerend, lichtdoorlatend, stormvast, waterdicht én vergunningsvrij!

Met een textiele overkapping of schaduwdoek weet u zeker dat u van ieder seizoen buiten kunt genieten! Onze terrasoverkappingen en carports zijn geheel vergunningsvrij en zorgen ervoor dat u minimaal daglicht verliest in uw woning. De karakteristieke vormgeving zorgt in eerste instantie voor sterkte in het geheel maar tegelijkertijd creëren wij een stijlvolle design overkapping dat met de beste materialen wordt samengesteld. Hiermee weet u zeker dat u bij Gabinova premium quality in huis haalt!

Inspiratie album schaduwdoeken

Bekijken als Rooster Lijst

3 Artikelen

Aflopend sorteren
per pagina

Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek of zonnedoek is een doek die geplaatst wordt om schaduw te creëren. Het is van materiaal gemaakt dat zorgt dat de zon niet schijnt op de plek waar het doek geplaatst wordt. Zeker op warme zomerse dagen is dit een prettige oplossing voor wanneer u een koel plekje in de tuin of op een terras wilt creëren, zonder dat u er een volledige permanente constructie voor moet plaatsen. De flexibiliteit van schaduwdoeken maakt dat ze eenvoudig te demonteren zijn.

Schaduwdoek als terrasoverkapping of als alternatief voor een carport

Een schaduwdoek terrasoverkapping van Gabinova is volledig op maat gemaakt. Of het nu om schaduw of een droge plek gaat, wij gaan samen met u op zoek naar de juiste oplossing. Door de juiste vorm te vinden krijgt u een stijlvolle, luxe designoverkapping die zorgt voor een unieke beleving in uw eigen tuin!

Als u uw auto wilt beschermen tegen vuil uit bomen, vogelpoep, zon of u wilt gewoon dat uw auto droog staat. Dan is een carport van zeildoek een zeer functionele oplossing. Zo is het mogelijk om uw auto maximale bescherming te bieden. Doordat de zeildoek overkapping volledig demontabel is, is het vergunningsvrij.

Een schaduwdoek gebruiken voor de horeca

Met een horeca overkapping in de vorm van een schaduwdoek weet u zeker dat uw terras altijd gevuld zal zijn, ook bij minder (terras)weer. Onze luxe design zeiloverkapping is door de sterkte geschikt voor ieder seizoen en is daarmee uitermate doeltreffend voor horecaterrassen. Doordat de overkapping volledig demontabel is, is deze vergunningsvrij te plaatsen. Door het monteren van kleurrijke LED tuinverlichting in combinatie met heaters wordt de perfecte sfeer gecreëerd wat uiteindelijk omzet verhogend zal zijn.

Het plaatsen van een schaduwdoek

Bij het plaatsen van een schaduwdoek hanteren wij de volgende werkwijze:

  • •Telefonische intake en prijsindicatie: het eerste contact zal via de telefoon +31(0) 524 - 534 866 plaatsvinden waar wij naar uw eerste wensen en behoeften zullen luisteren. Naar aanleiding van dit gesprek met eventueel een aantal foto’s weten wij wat de mogelijkheden zijn en kunnen we een indicatie geven van wat ongeveer de investering zal zijn, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Vervolgens levert u foto’s, nauwkeurige maatvoeringen en een locatie aan zodat wij voor u aan de slag kunnen.
  • •3D-ontwerp: met de verzamelde gegevens zorgen we voor een zeer realistische 3D-animatie. Wij houden rekening met uw wensen en behoeften en zorgen dat deze naadloos aansluiten in het ontwerp. Daarnaast letten we op de punten van afwatering, zichtlijnen en schaduwpatroon. Wij kunnen u laten zien wat onze oplossing, op ieder gewenst moment van een dag, maand of jaar, doet met de schaduwwerking. Alle mogelijkheden worden besproken en wij laten u de materialen zien.
  • •Productie en installatie: nadat het bereiken van een akkoord gaan we de productie starten. De gehele constructie wordt in eigen huis gefabriceerd, daarbij zijn alle losse bevestigingscomponenten van de hoogste kwaliteit. Vervolgens komt ons eigen installatieteam de constructie vakkundig installeren en wordt alles driedimensionaal ingemeten. Deze inmeting wordt door onze eigen engineers vervaardigd tot een snijplan. Dit snijplan gaat naar de zeilmakerij waar het vervolgens met laser wordt gesneden en ambachtelijk wordt gestikt en verwerkt tot een membraan.
  • •Installatie membraan: als laatste komen we het membraan installeren en werken we alles netjes af. Vanaf dit moment kunt u onbekommerd genieten van uw exclusieve lichtgewicht schaduwdoek overkapping!

Schaduwdoek plaatsen Schaduwdoek plaatsen Schaduwdoek plaatsenSchaduwdoek plaatsen Schaduwdoek plaatsen

Schaduwdoek plaatsen Schaduwdoek ophangen Schaduwdoek ophangen Schaduwdoek ophangen

Materialen die gebruikt worden bij de schaduwdoek

Bij het installeren van een schaduwdoek, worden een aantal hoogwaardige materialen gebruikt, zoals:

  • •Het schroeffundament: onze masten staan stevig gefundeerd in een Krinner schroeffundament. Deze schroeffundamenten gaan tot 1,6 meter de grond in. Een voorwaarde is dat de bodemstructuur niet uit rots of steen bestaat. De diameter van het fundament is groter dan de diameter van de mast, daardoor kunnen wij de mast precies afstellen in het fundament en vastzetten. Wij draaien de fundamenten met een Krinner montagemachine de grond in. Het fundament kan er altijd weer uit.
  • •De mast: onze zelf ontworpen spanmasten zijn gegoten uit geanodiseerd aluminium. Wij bouwen daar vervolgens een spansysteem op. Door een samenstelling van de beste materialen, katrollen en lijnen, creëren we een systeem dat hele grote krachten kan weerstaan. Door de vertraging die in het systeem wordt gecreëerd, wordt het voor iedereen heel eenvoudig om veel spanning in het doek te krijgen. De masten kunnen desgewenst in iedere RAL-kleur worden gecoat.
  • •Het zeildoek: het zeildoek is geweven van saturamax garens. Deze worden tijdens het spinnen gekleurd met pigmenten waardoor er een zeer hoge kleurechtheid wordt behaald. De Saturamax garens zijn door de lange filamenten zeer rekvast en scheurbestendig, dit in tegenstelling tot acryl en katoen garens die uit korte filamenten bestaan. Ons zeildoek wordt afgewerkt met Hydro Max, een hoogwaardige waterafstotende impregnatie en is verkrijgbaar in 22 kleuren.
  • •Muurbevestigingen: onze zeildoek overkappingen kunnen aan de meeste gevels gemonteerd worden. Niet alleen een fraaie oplossing, maar ook een stuk economischer dan een spanmast met schroeffundament. We gebruiken zelf ontworpen geborstelde rvs muurplaten die we met draadeinden in chemisch anker verankeren in de gevel. Toepasbaar op bakstenen gevels en gevels met isolatie aan de buitenzijde. De muurbevestigingen kunnen desgewenst in iedere RAL-kleur worden gecoat.
  • •De lijnen: de lijnen die wij gebruiken zijn van Dyneema®. Deze zitten verwerkt in ons systeem van masten, de muurbevestigingen en in de zoom van het doek. Dyneema® heeft een breeksterkte van 2000 kg! Bovendien is het zeer slijtvast en nagenoeg rekvrij.
  • •De katrollen: de Harken katrollen behoren al decennia lang tot de absolute top en zijn daarom onmisbaar op wedstrijdjachten en uiteraard onze systemen. Je vindt deze katrollen daarom ook terug op veel wedstrijdboten. Behalve dat de katrollen lang meegaan en vrijwel nooit dienst weigeren is de garantieafhandeling ook uitstekend voor het geval er toch iets niet goed blijkt te zijn.

Wat is het verschil tussen zonnedoek en schaduwdoek?

Het verschil tussen een zonnedoek en een schaduwdoek, is enkel de naam. Het zijn verschillende namen voor hetzelfde product: een doek die schaduw biedt doordat deze de zon tegenhoudt. Daarom spreekt men zowel van een zonnedoek als van een schaduwdoek.

Waar moet je op letten bij een schaduwdoek?

Het is allereerst belangrijk dat u bij het plaatsen van een schaduwdoek, zorgt dat deze op de juiste manier is geïnstalleerd. U wilt voorkomen dat deze door een slechte montage beschadigd kan raken. Daarnaast is de grootte van belang: heeft u een groot terras waar u het doek wilt plaatsen, dan is het belangrijk dat deze voldoende schaduw biedt over het gehele terras. Wat kleur betreft, is dit vooral een smaakgebonden kwestie. Houd hierbij wel in uw achterhoofd welke kleur matcht met de stijl van uw tuin of terrasmeubilair.

Kan een schaduwdoek blijven hangen?

Ja, een schaduwdoek kan blijven hangen voor een langere tijd. Een voorwaarde is wel dat het schaduwdoek goed geïnstalleerd is, zodat deze niet kan scheuren of losschieten. Ook dient er gebruik gemaakt te worden van een materiaalsoort die bestand is tegen weersinvloeden, waardoor het doek ook bij een storm niet beschadigd raakt.

Wat is beter: een waterdoorlatend of waterafstotend schaduwdoek?

Het schaduwdoek is tegenwoordig in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals een waterdoorlatende en een waterafstotende variant. Die laatste variant is beter voor wanneer u ook op het terras wilt blijven zitten, wanneer het weer omslaat van zonnig naar regen. Het is dan ook prettig om bijvoorbeeld bij een tuinfeest de tuinhaard aan te steken. Gebruikt u het doek alleen voor het weren van de zon, dan is een waterdoorlatende schaduwdoek een prima alternatief.

Welke kleur schaduwdoek is het beste?

Het is lastig te zeggen welke kleur schaduwdoek het beste is. Over het algemeen wordt aangenomen dat de kleur wit een goede oplossing biedt aangezien deze de warmte niet vasthoudt, in tegenstelling tot een zwarte schaduwdoek. Een ander aspect bij de kleur schaduwdoek is uiteraard dat u op een witte uitvoering, wel eerder met zichtbare vlekken te maken krijgt. Bij donkere schaduwdoeken heeft u hier in mindere mate last van.

Hoe lang gaat schaduwdoek mee?

Een schaduwdoek heeft een lange levensduur, en kan over het algemeen een aantal jaren mee. De kwaliteit waarvan het doek gemaakt is, en de mate van onderhoud die u verricht, heeft uiteraard effect op de levensduur. Over het algemeen gaat een schaduwdoek vele jaren mee, maar het is wel van belang dat deze goed gemonteerd is. Een slechte installatie of het gebruik van ondeugdelijke materialen kan er namelijk voor zorgen dat het schaduwdoek sneller beschadigd raakt. Gelukkig hoeft u daar met onze schaduwdoeken niet bang voor te zijn.