Upload een jpg,jpeg,png,pdf bestand
Overtuig uzelf, en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. En wij maken speciaal voor u een offerte op maat

Grind en split voor uw grindkorf/schanskorf

Grind en split kunt u gebruiken voor op de grond als decoratie en/of afwerking in de tuin, maar is ook uiterst geschikt om uw grindkorf mee te vullen! Bij Gabinova bent u aan het juiste adres voor uw grind en split.

Grindkorven zijn een populaire keuze in de wereld van tuinontwerp, en ze worden vaak gebruikt om elementen te combineren. Bij het overwegen van grindkorven is het volgende van groot belang: het gebruik van split en grind. In deze blog zullen we dieper ingaan op hoe het gebruik van split en grind een cruciale rol speelt bij het creëren van prachtige en duurzame grindkorven in jouw tuin.

Gabinova heeft een uitgebreide categorie met siersplit. Klik hier om een kijkje te nemen in deze categorie.

Wat is het verschil tussen grind en split? 

Sierplit

Grind en split zijn beide waterdoorlatend, net zoals onze breukstenen. 

Grind

Grind is gemakkelijk te herkennen aan de afgeronde hoeken. Grind is rond en glad van vorm en worden door natuurlijke wijze, namelijk door de rivier, gesleten en gerond door zand en water. In sommige gevallen wordt grind kunstmatig van ronde hoeken voorzien.

Split

Split kunt u herkennen aan de iets scherpe kantjes. Dit komt omdat split afgespleten breuksteen is uit de bergen en dat verklaart de hoekige kanten en randen van de kleine stenen.

Waar is split en grind geschikt voor?

 • Vulling van korven
  Grind en split is uitermate geschikt voor het vullen van je grindkorf! Voor schanskorven gebruik je breukstenen. Breukstenen zijn een stuk groter dan grind en split waardoor grind en split niet in een schanskorf past. Voor grind en split hebben we de zogenoemde grindkorf. Onze grindschuttingen zijn smal en hierdoor uitermate geschikt als tuinafscheiding. De dikte van de gaaspanelen is een stuk smaller en daarbinnen zit gaas, maar uiteraard is het gaas net zo sterk en duurzaam.

 • Oprit, parkeerplaats, tuinpad of als sier
  Grind en split van Gabinova is ook ideaal om als pad te gebruiken. Grind en split zijn beide waterdoorlatend en hierdoor ook super geschikt om als pad te gebruiken. Indien je worteldoek gebruikt onder je pad wordt de kans op onkruid ook een stuk kleiner. Indien u grind en split gaat gebruiken als oprit of parkeerplaats, raden wij aan om stabalisatie grindplaten te gebruiken. 

Split platen

Waarom kiezen voor grind en split schutting van Gabinova?

 1. Erg smal
  Door de dikte van maar 4cm is de schutting erg smal te noemen en hierdoor perfect om te gebruiken als schutting.
 2. Privacy
  Als u grind en split gaat toepassen in uw grindkorf/schanskorf, is het perfect om toe te passen als tuinafscheiding. Door de kleine steentjes creëert de schutting een hoge dichtheid, waardoor je lekker beschut kunt zitten.
 3. Onderhoudsarm en duurzaam
  Gabinova biedt jarenlange garantie op haar grindschuttingen tegen doorroesten. 
 4. Geeft een elegante uitstraling
 5. Wordt kant en klaar geleverd
 6. Mogelijkheden om op maat te leveren

Inspiratie nodig?

Wij hebben een hele gallerij met inspiraties foto's. Klik hier voor onze grinschutting gallerij